Kinesiologitaping mot fottilstander – Introkurs

Kinesiologitaping mot fottilstander

Velkommen til introduksjonskurs i kinesiologitaping mot en rekke fottilstander du møter i klinikken. Kinesiologitaping benytter elastiske teiper for å støtte og stabilisere muskler og ledd, uten å begrense bevegelsesfriheten. Utviklet på 1970-tallet av Dr. Kenzo Kase, teknikken har vokst i popularitet på grunn av sin effektivitet i å lindre smerte, forbedre blodsirkulasjonen, redusere hevelser, og støtte kroppens naturlige helbredelsesprosesser.

Dette introkurset er skreddersydd for å møte de utfordringene fotterapeuter står overfor, med et spesielt fokus på fotlidelser. Gjennom teoretisk undervisning og demonstrasjon av teipeteknikker, vil du lære hvordan du kan bruke kinesiologitaping som et tillegg i behandlingen av alt fra plantar fasciitt og akillestendinipati til vanlige belastningsskader. Enten målet er å forbedre pasientens mobilitet, akselerere helbredelse, eller forebygge fremtidige skader, vil dette kurset gi deg kunnskapen og ferdighetene du trenger for å integrere kinesiologitaping i din praksis.

Kursdagen:

 • Innføring i teipeprinsipper med eksempler. Teori med forklaringsmodeller
 • Problemstillinger og pasientcaser
 • Teipe teknikker opp mot fotlidelser
 • Det vil bli vist flere teipeteknikker for fotlidelser samt at det vil bli rom på slutten for å tape noe selv.

Fottilstander:

 • Akillestendinipati
 • Haglunds hæl
 • Plantar fascitt / Hælspore
 • Hallux valgus
 • Mb Schlatters

Samt teknikker for stimulering av muskulatur og akutte skader (fractur – artritt – inflammasjon)

Introduksjonskurset holdes av fysioterapeut Frank Tore Jacobsen. Han er leder ved Klinikk For Alle avd. Majorstuen, og har lang erfaring med bruk av kinesiologitape. Han har utdannet over 3000 terapeuter i kinesiologutaping, og holdt foredrag på store nasjonale og internasjonale kongresser.

Instruktør – Frank Tore Jacobsen

Utdannet fysioterapeut i Trondheim i 2004 og med grunnfag innen idrettsvitenskap fra NTNU. Jobbet som fysioterapeut og faglig leder ved Klinikk For Alle Majorstuen siden 2006, som er Norges første og største tverrfaglige private klinikk innen muskel og skjelettlidelser. Et av mine interesseområder er belastningsskader og jeg har etter hvert fått bred erfaring innen behandling av kroniske og sammensatte smerter.
Jeg har både deltatt og undervist flere kurs innen fascie- og bindevevsbehandling, og deltatt på store internasjonale konferanser og kurs innen samme tema.

Har siden 2007 jobbet med kinesiologitaping i behandling av pasienter, og siden 2008 praktisert som sertifisert instruktør i kinesiologitaping. Har arrangert og vært programansvarlig for Kinesiotaping Symposium, en internasjonal fagkonferanse, som har vært arrangert i Oslo 5 ganger. Har også stått på talerstolen ved flere verdenskonferanser i kinesiologitaping, blant annet i Tokyo, Venezia, og Hawaii. Men også nasjonale og internasjonale helse-konferanser og kongresser. Frank har hatt flere workshops med kinesiologitaping, blant annet ved idrettsmedisinsk høstkongress i Tromsø. Han har vært mentor og samarbeidspartner til to masteroppgaver i idrettsfysioterapi (RCT studier) ved Norges idrettshøgskole.

16 august – Fullt
1 kveld
Pris: 900kr
Oslo
Om Frank Tore:
 • Utdannet fysioterapeut i Trondheim i 2004 og med grunnfag innen idrettsvitenskap fra NTNU
 • Jobbet med kinesiologitaping siden 2007
 • Sertifisert instruktør i kinesiologitaping siden 2008
 • Han har vært mentor og samarbeidspartner til to masteroppgaver i idrettsfysioterapi (RCT studier) ved Norges idrettshøgskole

Kontakt oss