Har du noen gang følt deg oppblåst og sliten etter en lang dag? Kanskje du har slitt med hovne ben eller følt at huden din kunne trenge litt oppfriskning? Da kan pressoterapi være noe for deg! La oss dykke ned i denne spennende behandlingsmetoden og finne ut hva det hele handler om.

Hva er pressoterapi?

Pressoterapi, også kjent som trykkterapi, er en behandling som bruker lufttrykk for å stimulere sirkulasjons- og lymfesystemet. Tenk på det som en fancy, høyteknologisk massasje som ikke bare føles fantastisk, men som også gir kroppen din en helseboost.

Hvordan fungerer pressoterapi?

Behandlingen involverer en spesiell drakt eller mansjetter som du tar på deg. Disse kobles til en maskin som styrer lufttrykket. Lufttrykket påføres i pulserende bølger, litt som en bølge som skyller inn over deg på stranden.

Typisk varer en behandling mellom 30 til 60 minutter, noe som gjør det til en perfekt behandling å klemme inn i en travel timeplan. Mange klinikker tilbyr det som en del av en større skjønnhets- eller velværepakke, så du kan kombinere det med andre behandlinger for en fullverdig spa-opplevelse.

Fordeler med pressoterapi

Forbedret lymfedrenering
Har du noen gang slitt med hovne bein? Det er lymfevæsken som samler seg, og pressoterapi hjelper med å få fart på denne væsken. Etter en behandling vil du kunne føle deg lettere, mindre oppblåst og mer energisk. Pressoterapi letter plager fra ødem og lymfødem. Derfor hjelper denne typen terapi til med å drenere overflødig væske. Som et resultat av aktiveringen av sirkulasjons- og lymfesystemet øker oksygen i blodet, nærer vevet og øker cellegenerering, som igjen reduserer stress.

Forbedret blodsirkulasjon
Pressoterapi er som en treningsøkt for blodårene dine uten at du må svette på treningsstudioet. Bedre sirkulasjon kan hjelpe med alt fra kalde føtter til å redusere risikoen for åreknuter. Pressoterapi kan gi raskere restitusjon og raskere reduksjon i melkesyrenivåene etter trening.

Reduksjon av cellulitter
Dette er nok en av de mest populære grunnene til at folk prøver pressoterapi. Det kan virkelig gjøre en forskjell for hudens utseende. Ved å redusere opphopning av væske og toksiner, blir huden jevnere og strammere.

Avslapning og smertelindring
Hvem elsker ikke en god massasje? Pressoterapi gir deg den samme avslappende følelsen. Mange opplever at muskelspenninger og smerter reduseres. Det er den perfekte måten å koble av på etter en stressende uke.

Hvem kan dra nytte av pressoterapi?
Denne behandlingen er allsidig og passer for mange forskjellige mennesker:

  • Personer med dårlig sirkulasjon eller lymfødem: Hjelper med å redusere hevelse og forbedre sirkulasjonen.
  • De med stillesittende jobber: Perfekt for å motvirke effektene av å sitte stille hele dagen.
  • Idrettsutøvere: Forbedrer restitusjonen etter trening.

Er det noe jeg bør være oppmerksom på?

Selv om pressoterapi er trygt for de fleste, er det noen få forholdsregler:

  • Dyp venetrombose (DVT): Hvis du har denne tilstanden, bør du unngå pressoterapi.
  • Hjertesykdommer: Snakk med legen din først.
  • Aktive infeksjoner eller betennelser: Behandling bør unngås på disse områdene.
  • Graviditet: Konsulter alltid med legen din før du prøver nye behandlinger.

Så der har du det! Pressoterapi er en enkel, behagelig og effektiv måte å forbedre sirkulasjonen, redusere hevelse og gi deg selv en liten pause fra hverdagens stress. Enten du prøver det for første gang eller har gjort det mange ganger før, kan fordelene være merkbare og langvarige.

Vi har kurs i pressoterapi med manuell lymfedrenasje som består av 2 dager hvor du lærer manuelle teknikker samt pressoterapi med maskin. Disse to behandlingene kombineres for full effekt. Dette kurset passer for fotterapeuter, fysioterapeuter, massører og hudpleiere som blant annet har klienter med sirkulasjonsproblemer som ødem og lymfødem.

Kommende kurs:

9 – 10 november
2 dager
Pris: 10 000kr (inkl apparat)
Oslo